Dermaplaning

Je huid kan gedurende het jaar grauw en vaal worden, dit komt doordat je hoornlaag dikker wordt en daardoor ziet de huid er dof uit en ontstaan er sneller

ontstekingen. Herken jij dit? Dan is dermaplaning een behandeling voor jou.
Met een dermaplaning behandeling worden alle dode huidcellen en donshaartje verwijderd doormiddel van een steriel chirurgisch mesje dat speciaal voor dermaplaning is ontworpen. Hiermee ‘schrapen’ we over de huid waardoor de hoornlaag wordt verdund. Door het verwijderen van deze ‘doffe’ laag ontstaan een prachtige, gezonde GLOW! Ook zorgt deze behandeling ervoor dat de producten die we tijdens de behandeling gebruiken beter worden opgenomen, dit geldt ook voor de producten die je thuis gebruikt. Het is momenteel een van de meest efficiënte manieren om je huid te exfoliëren, op te helderen en om verstopte poriën te voorkomen. Toch bestaan er nog steeds enkele hardnekkige misvattingen over deze behandeling, die we hier uit de wereld helpen.

Haartjes groeien niet donkerder terug
Een van de grootste misvattingen over dermaplaning is dat de haartjes donkerder terug groeien. De donshaartjes die verwijderd worden, groeien gewoon op dezelfde manier terug met dezelfde kleur. De behandeling verandert de structuur van de haarfollikel (haarzakje) niet.

Haartjes groeien niet dikker terug
Doordat de haartjes aan de oppervlakte worden afgesneden, heeft dermaplaning geen invloed op de groei van de haartjes in de haarfollikels. Voor de behandeling liepen de donshaartjes uit in een smalle punt, waardoor ze dunner en zachter aanvoelden. Wanneer de donshaartjes zijn verwijderd en weer beginnen te groeien, verschijnt het middelste deel van het haartje aan de oppervlakte met een stompe rand. Daardoor lijkt het alsof het haar dikker terugkomt, maar dat is niet zo. Als het haartje weer volledig is terug gegroeid, is het weer precies hetzelfde als voorheen.

Dermaplaning is niet pijnlijk!
De behandeling gebeurt met een mesje. Het is niet vreemd dat dit de associatie met ‘pijn’ oproept. Maar wees gerust, dermaplaning is zo goed als pijnloos. Het is bijvoorbeeld veel minder pijnlijk dan harsen, threading of laser. Er wordt lichtjes met het speciale mesje over de huid geschraapt, maar zonder te schuren of de huid te beschadigen.